Bed & Breakfast
 


OMGEVING

Wij wonen landelijk maar toch vlak bij ons dorp, Julianadorp. Winkels en restaurants zijn op loopafstand, ongeveer 500 meter. Het nieuwe overdekte winkelcentrum “De Riepel” is sinds december 2009 geopend.

In ons dorp is Landal Greenpark Ooghduyne met een subtropisch zwembad gevestigd. Dit zwembad is voor iedereen toegankelijk tegen betaling.

De Kop van Noord-Holland heeft het grootste aaneengesloten bloembollengebied ter wereld. Een fiets- en kanoroute (ca. 5 km) verbindt Den Helder met Julianadorp. Je kunt bijvoorbeeld te fiets of lopend, de duinen in en op de terugweg, via de fiets- en kanoroute, genieten van de (bloeiende) bloembollenvelden, poldervergezichten en de Helderse Vallei. Ook kun je het gebied met kano’s verkennen. Deze route kunt u beginnen vanaf de verhuurplaats van de kano’s. Daarnaast kunt u vanaf de Bed en Breakfast de fietsroute Duinroute van de ANWB volgen. Het strand is vlakbij, goed bereikbaar, met een grote parkeerplaats en heerlijk rustig! U kunt kiezen tussen verschillende strandopgangen, met of zonder strandpaviljoen.

In Julianadorp en omgeving is genoeg te beleven voor jong en oud. In Julianadorp zijn verschillende winkels, cafés en restaurants en in de zomermaanden zijn er de wekelijkse pleinfeesten. Bij manege Noot kunnen onze paardenvrienden terecht; regelmatig organiseren zij ook strandtochten. Voor nog meer informatie kunt u een kijkje nemen op de site van de VVV, u vindt hier alles over wat onze omgeving te bieden heeft. Klik hier voor meer info.

Den Helder wordt zowel in het noorden, oosten als westen omringd door water. Den Helder is vooral bekend door de Koninklijke Marine en de Marinedagen. De binnenstad heeft vele winkels en een overdekt winkelcentrum. U vindt hier diverse restaurants en terrasjes, waar het goed toeven is; voor u wordt een bezoek aan Den Helder een gezellig dagje uit.

Naast het strand biedt Den Helder als het weer niet meezit genoeg overdekt vertier:
- Fort Kijkduin met een Noordzee Aquarium
- Rijkswerf Willemsoord met het Marinemuseum met een onderzeeboot, historisch schip, en het Reddingsmuseum 'Dorus Rijkers'.
- het Käthe Kruse speelgoed- en poppenmuseum
- kassencomplex De Oranjerie met Japanse tuin

Verder:
- Juttersmarkt, een gezellig braderie (in de zomermaanden, elke dinsdag)
- divers kofferbakmarkten in de buurt
- Springfair in Julianadorp, jaarlijks in april

Al fietsend of wandelend door Den Helder ziet u in het landschap vuurtoren De Lange Jaap overal bovenuit torenen. De Lange Jaap staat in het oudste deel van Den Helder: het oorspronkelijke walvisvaardersdorp Huisduinen. De mooie Grafelijkheidsduinen, het prachtige brede strand en het uitzicht over Texel zijn ingrediënten die horen bij een bezoek aan dit gezellige stukje Den Helder. Ook het fort van Napoleon, Fort Kijkduin, mag niet ontbreken bij een bezoek aan Huisduinen.

Ook Wieringen en Schagen zijn een bezoekje waard. In Schagen wordt in de zomer elke week, op donderdag, de Westfriese Markt georganiseerd. In Alkmaar kunt u gezellig op vrijdag naar de Kaasmarkt. Wie een bezoek wil brengen aan het Waddeneiland Texel, is vanaf Julianadorp binnen 20 minuten aan boord van de veerboot. Op Texel kunt u een bezoek brengen aan bijvoorbeeld Ecomare, het zeehondenopvangcentrum. En wat dacht u van een dagje sportvissen op een echte kotter op de Waddenzee? En u komt dan vast ook zeehonden tegen!

 

Klaas Minnes en Marian Kos | Bed & Breakfast Tulpen & Zo | Langevliet 13 | 1787 BC Julianadorp | Telefoon: 0223-646562/06-12417641